ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η HAPPY DAYS ACADEMY?

Η happy days academy δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά της κατασκήνωσης που δεν μπορούν να έρθουν σαν μεγάλοι κατασκηνωτές αλλά ούτε σαν ομαδάρχες (λόγω ηλικίας) να προετοιμαστούν για να γίνουν ομαδάρχες μόλις κλείσουν τα 16. Πραγματοποιείται ένα και μόνο σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη στο οποίο μπορούν να κάνουν την αίτησή τους οι υποψήφιοι και μόνο αυτό είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν. Εφόσον επιλεγούν και μετά θα παρακολουθήσουν κάποια θεωρητικά σεμινάρια εντός κατασκήνωσης από τον αρχηγό και θα κάνουν πρακτική περνώντας από διάφορα πόστα στην κατασκήνωση. Τα παιδιά που επιλέγονται βρίσκονται σε ένα μεταβατικό στάδιο από τη θέση του κατασκηνωτή στη θέση του ομαδάρχη.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ

1. Το «Στέλεχος» έχει την υποχρέωση να ακολουθεί το ημερήσιο πρόγραμμα της κατασκήνωσης για το οποίο θα ενημερώνεται από τον Αρχηγό ή τους Υπαρχηγούς.

2. Σε όλη την περίοδο διαμονής του στην κατασκήνωση το «Στέλεχος» θα περάσει κυκλικά σαν βοηθητικό στέλεχος από όλες τις δραστηριότητες.

3. Για κάποιες μέρες θα μείνει σε σπιτάκι με παιδιά και ομαδάρχη, ώστε να γνωρίσει την διαδικασία και τα καθήκοντα ενός ομαδάρχη.

4. Το «Στέλεχος» θα λειτουργεί βοηθητικά στην λειτουργία της τραπεζαρίας (στρώσιμο-μάζεμα)

5. Το «Στέλεχος» δικαιούται άδειες ή εξόδους με τους γονείς του, αφού έχει ενημερωθεί έγκαιρα ο Αρχηγός, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στο πρόγραμμα της κατασκήνωσης.

6. Το «Στέλεχος» είναι κατασκηνωτής και προετοιμάζεται για ομαδάρχης. Έρχεται στην κατασκήνωση για να περάσει από μια ενδιάμεση κατάσταση και ουσιαστικά να γνωρίσει και να εκπαιδευτεί πάνω στον ρόλο του ομαδάρχη.

** Οι θέσεις για τα academy είναι περιορισμένες και θα γίνει μια επιλογή από τις αιτήσεις.

** Η συμμετοχή στην κατασκήνωση έχει ένα μικρό κόστος και συνοδεύεται από ένα συμφωνητικό το οποίο πρέπει να υπογράψει ο γονέας με το γνήσιο της υπογραφής.