Πολύχρωμο πάζλ

Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα για Άτομα Με Αναπηρία

Πολύχρωμο Παζλ

Το πρόγραμμα «ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΠΑΖΛ» λειτουργεί στην κατασκήνωση HAPPY DAYS από το 2007 με μεγάλη επιτυχία και συνεχή άνοδο των κατασκηνωτών, κάτι που μας κάνει πολύ περήφανους καθώς όλα τα παιδιά φεύγουν από την κατασκήνωση με χαμόγελο. Το πρόγραμμα έχει σαν στόχους την ενεργοποίηση του ψυχισμού των κατασκηνωτών για δράση, δημιουργία, ομαδική εμπλοκή, εκτόνωση, ισοζυγία και ισορροπία των ψυχοσωματικών παραγόντων, την απαλλαγή τους από το καθημερινό άγχος, την απόλαυση των διακοπών τους σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δίπλα στη θάλασσα. Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα για άτομα με αναπηρία απευθύνεται σε ομάδες αλλά έχει και την ευελιξία της μετατροπής σε εξατομικευμένο πλαίσιο όταν υπάρχει ανάγκη.

ΔΙΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΩΝ

Η διαμονή των κατασκηνωτών μαζί με τους συνοδούς τους γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένα σπιτάκια με ειδικές ράμπες για εύκολη πρόσβαση, μεγάλα παράθυρα με σήτες για τον σωστό αερισμό τους. Ο διαχωρισμός γίνεται από τον συντονιστή και τους κοινοτάρχες σύμφωνα με την ηλικία, την αναπηρία και τον φορέα.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η κατασκήνωση διαθέτει τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις ΑΜΕΑ έχοντας τις πιο καινούργιες ειδικές τουαλέτες με ζεστό και κρύο νερό, με τις προδιαγραφές που απαιτούνται, και όλους τους λοιπούς βοηθητικούς χώρους (WC, νιπτήρα, ντουζιέρα) για μια σύγχρονη κατασκηνωτική λειτουργία ατόμων με αναπηρία και εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα με ειδική ράμπα. Ακόμη για τις δραστηριότητες των παιδιών διαθέτει:
– πισίνα με νεροτσουλήθρα
– γήπεδα ποδοσφαίρου με χόρτο
– τρία γήπεδα μπάσκετ
– τραπέζια πινγκ – πονγκ με τον εξοπλισμό τους
– λούνα πάρκ με ποικιλία παιχνιδιών
– σειρά με έξι τραμπολίνα εδάφους
– παιδικές χαρές
– κινηματογράφος με σύγχρονα μηχανήματα προβολής ταινιών
– χώρο Disco και θεάτρου με πίστα και μηχανήματα
– εργαστήρι εικαστικών

ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ

Εκτός από τους οργανωμένους φορείς, τα ιδρύματα και τα προγράμματα διάφορων Δήμων στην κατασκήνωση μπορούν να έρθουν ΔΩΡΕΑΝ και παιδιά που οι γονείς τους είναι ασφαλισμένοι στα παρακάτω ταμεία (ανεξαρτήτου ηλικίας):

ΔΕΗ-ΤΑΥΤΕΚΩ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
ΕΟΠΥΥ ( ΜΟΝΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ)
ΙΚΑ ( ΜΟΝΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ )
ΟΑΕΕ ( ΜΟΝΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ)
ΟΑΣΘ
ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ
ΤΑΠΟΤΕ ( ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ)
ΤΑΞΥ ( ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ)
ΤΑΜΕΙΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
ΤΣΑΥ ( ΓΙΑΤΡΟΙ-ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ)
ΤΣΜΕΔΕ ( ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ)
ΤΥΔΚΥ ( ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ)

ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 25 Αυγούστου έως 8 Σεπτεμβρίου

Η μετακίνηση των ατόμων προς την κατασκήνωση και η επιστροφή τους γίνεται με σύγχρονα λεωφορεία και με ευθύνη και με έξοδα της κατασκήνωσης. Στον τόπο αναχώρησης – επιστροφής θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι της κατασκήνωσης οι οποίοι θα επιβλέπουν τον ασφαλή τρόπο επιβίβασης – αποβίβασης καθώς και μεταφοράς όλων των κατασκηνωτών.