Πληροφορίες

Εδώ θα βρείτε:
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ-ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ-ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ
ΑΔΕΙΕΣ ΕΞΟΔΟΥ
ΑΤΟΜΙΚΑ ΕΙΔΗ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ1) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ-ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

 • Η διαδικασία των κρατήσεων ξεκινάει από τον Απρίλιο, και γίνεται τηλεφωνικά ή με mail. Όσοι γονείς έχετε κάποιο ασφαλιστικό ταμείο που σας καλύπτει πρέπει να κάνετε προκράτηση στην κατασκήνωση και εφόσον εγκριθείτε και από το ταμείο σας πρέπει να επικοινωνήσετε πάλι μαζί μας για επιβεβαίωση. Σε περίπτωση που για την περίοδο που επιθυμείτε έχουν καλυφθεί οι θέσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας από την λίστα αναμονής.
 • Αν για οποιοδήποτε λόγο θέλετε να ακυρώσετε την κράτηση πρέπει να το κάνετε έγκαιρα έτσι ώστε η θέση να καλυφθεί από κάποιο άλλο παιδί. Επίσης αν για οποιοδήποτε λόγο το παιδί προσέλθει στην κατασκήνωση οποιαδήποτε άλλη μέρα μετά την έναρξη της περιόδου πρέπει να ενημερώσετε την γραμματεία. Σε περίπτωση μη προσέλευσης του παιδιού μέχρι την Τρίτη μέρα και εφόσον δεν υπάρχει ενημέρωση ακυρώνεται η θέση.
 • Γονείς που τα παιδιά τους πάσχουν από κάποια χρόνια ασθένεια ή παίρνουν συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή, θα πρέπει να μας ενημερώνουν κατά τη διάρκεια της εγγραφής. Σε περίπτωση που φέρεται οι ίδιοι τα παιδιά στην κατασκήνωση μπορείτε να έρθετε σε επαφή με τον γιατρό της κατασκήνωσης και να αφήσετε την φαρμακευτική αγωγή στο ιατρείο.
 • Η δημιουργική ομάδα της κατασκήνωσης που ασχολείται με τα multimedia ενημερώνει την ιστοσελίδα και το fb της κατασκήνωσης με φωτογραφίες και βίντεο με τα στελέχη και τους κατασκηνωτές της κατασκήνωσης. Σε περίπτωση που κάποιος γονέας δεν επιθυμεί την έκθεση του παιδιού του μπορεί να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση και να την παραδώσει στην γραμματεία.
 • Ξεχασμένα ρούχα και αντικείμενα συγκεντρώνονται στο χώρο του τηλεφωνείου. Μπορείτε να τα παραλάβετε από την κατασκήνωση είτε από το γραφείο μας στη Θεσσαλονίκη, αφού πρώτα επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το τηλεφωνικό μας κέντρο το αργότερο 4 ημέρες μετά τη λήξη κάθε περιόδου (εφόσον είναι μαρκαρισμένα και μπορούν να αναγνωριστούν).

 

 

2) ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ-ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Αναλυτικά η κατασκήνωση διαθέτει:

 • Security στην πύλη της κατασκήνωσης.
 • Νυκτοφύλακες, επόπτες, καθώς και εποπτεία προσωπικού σ’ όλους τους χώρους και σε όλες τις δραστηριότητες.
 • Περίφραξη σ’ όλη την κατασκήνωση.
 • Πλήρες αυτόνομοσύστημα πυρασφάλειας.
 • Αλεξικέραυνο
 • Πεζογέφυρα, μέσω της οποίας γίνεται η προσέλευση των κατασκηνωτών στη θάλασσα, για την ασφάλειά τους.
 • Μέτρα ασφαλείας στη θάλασσα από πτυχιούχους ναυαγοσώστες. Κατά τη διάρκεια του θαλάσσιου μπάνιου εκτός από τον κλοιό που υπάρχει, δημιουργείται και ανθρώπινος κλοιός
 • Μέτρα ασφαλείας στην πισίνα από πτυχιούχους ναυαγοσώστες.
 • Εξοπλισμένο Ιατρείο με αναρρωτήριο,
 • Επάρκεια φαρμάκων και Γιατρό με νοσηλεύτρια σε 24ωρη βάση
 • Για τυχόν έκτακτα περιστατικά υπάρχει συνεργασία με το Νοσοκομείο Πολυγύρου που απέχει 18 χιλιόμετρα από την κατασκήνωση.Οι κατασκηνωτές είναι ασφαλισμένοι με έξοδα της κατασκήνωσης κατά των κινδύνων προσωπικών ατυχημάτων με ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
 • Στην κατασκήνωση υπάρχουν γιατρός και νοσηλευτής/νοσηλεύτρια σε 24ωρη βάση. Πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο και αναρρωτήριο, όπου οι παρεχόμενες υπηρεσίες και φάρμακα προσφέρονται δωρεάν. Παρακαλούμε να μας αναφέρεται οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, συμπληρώνοντας το ιατρικό δελτίο που βρίσκεται στην πίσω σελίδα, έτσι ώστε να είναι ενήμερος ο γιατρός.


3) ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ:

Στην κατασκήνωση υπάρχουν  καρτοτηλέφωνα και τηλεφωνικό κέντρο με 5 γραμμές εξυπηρέτησης.

Για την καλύτερη προσαρμογή των παιδιών σας ζητάμε τη συνεργασία σας και σας παρακαλούμε να αποφύγετε τα τηλεφωνήματα τις πρώτες μέρες και τις επισκέψεις την πρώτη βδομάδα. Η πολύ συχνή επαφή και επικοινωνία αποσπά τα παιδιά από το πρόγραμμά και τις δραστηριότητες και δυσκολεύει την προσαρμογή τους.

Αν είναι πολύ μεγάλη ανάγκη και πριν επικοινωνήσετε με το παιδί σας ΖΗΤΗΣΤΕ ενημέρωση από κάποιον υπεύθυνο. Να είστε σίγουροι ότι αν χρειαστεί θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

Φροντίστε οι επισκέψεις σας να γίνονται Σάββατο και Κυριακή και οπωσδήποτε ΟΧΙ το πρώτο Σαββατοκύριακο της κατασκηνωτικής περιόδου. Σε περίπτωση που κάποιοι κατασκηνωτές έρθουν τις επόμενες μέρες από την έναρξη της περιόδου δεν επιτρέπεται η είσοδος των γονέων στην κατασκήνωση παρά μόνο μέχρι την γραμματεία για τα διαδικαστικά. 

ΩΡΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 11:00-13:30 & 17:30-20:30

ΩΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟΥ: 11:00-13:00 & 17:30-20:30

 


4)ΑΔΕΙΕΣ ΕΞΟΔΟΥ:

Από το χώρο της κατασκήνωσης δίνονται άδειες μόνο στους γονείς των κατασκηνωτών ή σε νόμιμο εκπρόσωπο με επικυρωμένη εξουσιοδότηση από οποιαδήποτε Δημόσια Αρχή  και εφόσον ελεγχθεί ή παραδοθεί η Αστυνομική Ταυτότητα στην υποδοχή και γίνει τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς.

 


5) ΑΤΟΜΙΚΑ ΕΙΔΗ

Τα παιδιά για την παραμονή τους χρειάζονται:

Σλίπινγκ μπαγκ ή μια κουβέρτα
2 σεντόνια, 2 μαξιλαροθήκες, 3 πετσέτες (Θάλασσας, μπάνιου, προσώπου)
Εσώρουχα (αρκετά), κάλτσες
Πιζάμες, μπλουζάκια, παντελονάκια, φόρμες, πουλόβερ (καλό είναι τα ρούχα να είναι παλιά και μαρκαρισμένες οι ετικέτες για να μπορούν τα παιδιά να τα ξεχωρίζουν)
Παπούτσια (αθλητικά), σαγιονάρες
Αδιάβροχο
Μαγιό, σκουφάκι (για την πισίνα), καπέλο για τον ήλιο, αντηλιακό
Παγούρι, χτένα, φακό
Οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, σφουγγάρι, σαμπουάν
Αντικουνουπικό
Προαιρετικά τα παιδιά μπορούν να έχουν μαζί τους:

Μουσικά όργανα, βιβλία, σχοινάκι, επιτραπέζια, στολή χορού.

Δεν επιτρέπονται:

Αιχμηρά και επικίνδυνα αντικείμενα καθώς επίσης και κινητά τηλέφωνα.
Αποφύγετε να δίνετε στα παιδιά σας αντικείμενα αξίας όπως ηλεκτρονικά παιχνίδια, φωτογραφικές μηχανές, tablet κ.α.
Η κατασκήνωση δεν ευθύνεται για τυχόν απώλειες πολύτιμων ή άλλων προσωπικών ειδών.

 

 


6) ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΑΙΔΙΩΝ:

Στην κατασκήνωση υπάρχει ΄΄Τράπεζα΄΄ όπου όλα τα παιδιά οφείλουν να καταθέσουν τα χρήματά τους έτσι ώστε να αποφεύγεται ο κίνδυνος απώλειας.                    Η κατασκήνωση δεν ευθύνεται για απώλεια χρημάτων που δεν φυλάσσονται στη τράπεζα.

 


7) ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ:

 

Ο τόπος αναχώρησης και άφιξης των κατασκηνωτών γίνεται στο

Γήπεδο Μπασκετ Παοκ (παλατάκι).

Ώρα αναχώρησης: 16:00        Ώρα άφιξης: 19:00

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

 • Όσοι κατασκηνωτές έρχονται με δικά τους μεταφορικά μέσα θα πρέπει να βρίσκονται στην κατασκήνωση στις 17:30 μμ (όχι νωρίτερα) για την πιο γρήγορη τακτοποίηση και αποφυγή ταλαιπωρίας.
 •  Για τις πόλεις εκτός Θεσσαλονίκης ενημερώνεστε τηλεφωνικά από τα γραφεία της κατασκήνωσης και από τους τοπικούς αντιπροσώπους.
 • Με το που γίνει ο διαχωρισμός οι γονείς καλό είναι να αποχωρήσετε αμέσως από την κατασκήνωση και να μην ανεβείτε στα σπιτάκια, έτσι ώστε τα παιδιά σας να προσαρμοστούν γρηγορότερα στην κατασκήνωση.